SAKARYA / ARİFİYE - Hanlı Ortaokulu

Rehberlik

May

Ortaokul yılları, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel olarak önemli değişimler geçirdiği bir dönemdir. Bu değişim sürecinde, onların karşılaştığı zorluklarla başa çıkabilmesi ve sağlıklı bir yetişkinliğe adım atabilmesi için psikolojik sağlamlığın önemi büyüktür. Psikolojik sağlamlık, bireyin stres, kriz ve zorlu yaşam olayları karşısında direnç göstermesi, bu olaylardan güç alarak çıkması ve adaptasyon sağlaması yeteneğidir. Hazırladığımız bu bültenle, siz değerli velilere çocuklarınızın psikolojik sağlamlığını nasıl destekleyebileceğiniz konusunda bilgiler sunmayı amaçlıyoruz.

Nis

Akran zorbalığı, çocukların sosyal, duygusal gelişimini olumsuz etkileyen ciddi bir sorundur. Veliler, bu konuda bilinçli olmaları ve çocuklarını yakından takip etmeleri büyük bir önem teşkil etmektedir. Rehberlik servisi tarafından hazırlanan bu bülten, akran zorbalığının tanımı, türleri, çocuklar üzerindeki etkilerini ve veliler için akran zorbalığıyla mücadele edebilmeleri adına bazı önerileri kapsamaktadır.

Nis